سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://sibesalamat.ParsiBlog.com
 

الف) پی ریزی افکار وهابیت

تبلیغ رسمی مبانی فکری وهابیت مبتنی بر انحرافات شدید در امور اعتقادی بوسیله ابن تیمیه در سال 698 ه.ق در منطقه شام آغاز شد، که با مخالفت آشکار دانشمندان بزرگ اهل سنت وشیعه روبه رو شد . او در سال 728 ه.ق در زندان قلعه دمشق جان سپرد.

بار دیگر افکار باطل ابن تیمیه ، از سوی محمد بن عبدالوهاب در سرزمین نجد(نجد در اطراف ریاض و محل ظهور فرقه وهابیت می باشد) وبا هماهنگی محمد بن سعود، حاکم درعیه در سال 1157ه.ق از سر گرفته شد که با نبردهای خونین بر سواحل خلیج فارس و تمامی منطقه حجاز سلطه یافتند.

ب) عکس العمل مسلمانان درمقابل افکار باطل ابن تیمیه

انتشار افکار باطل ابن تیمیه در دمشق و اطراف آن ،غوغایی برپاکرد و گروهی از علما علیه او قیام کرده واز جلال الدین حنفی قاضی وقت تقاضای محاکمه او را کردند .

کمال الدین ابن زملکانی از فقهای شافعی و رئیس مذهب شافعی درعصر خود پس از دو جلسه مناظره با ابن تیمیه انحراف فکری و عقیدتی اورا اثبات و ابن تیمیه به مصر تبعید شد.

در شوال 707ه.ق قاضی شافعی نسبت به ابن تیمیه گفت:(من نسبت به ابن تیمیه همان سخنی راگفتم که به دیگر منحرفان می گوییم) آنگاه دولت مصر ابن تیمیه را روانه زندان کرد و پس از آزاد شدن به اسکندریه تبعید شد.

 

در22رجب سال720ه.ق ابن تیمیه به دارالسعاده احضار شد وقضات مذاهب اسلامی (حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی) او را به سبب فتاوای خلاف مذاهب اسلامی مذمت و به زندان محکوم کردند.

ابن حجرعسقلانی می نویسد : ابن تیمیه را جهت محاکمه نزد قاضی مالکی بردند ، ولی در برابر پرسشهای قاضی پاسخ نداد، آنگاه قاضی دستور داد وی را به زندان وپس از مدتی به زندان انفرادی انتقال بدهند. سپس در دمشق اعلام عمومی کردند ((هر کس عقاید ابن تیمیه را داشته باشد به ویژه حنبلی ها، خون و مالش حلال است)).

ج) گسترش مجدد افکار ابن تیمیه

در قرن دوازدهم به دلایلی این افکار در منطقه نجد توسط محمدبن عبدالوهاب انتشار یافت . ازجمله این دلایل :

 1- منطقه نجد، بی بهره از تمدن و فرهنگ و فاقد شخصیت های دینی بود .

 2- در میان قبایل نجد بر سر حکمرانی منازعات شدیدی وجود داشت.

   3- پشتیبانی قدرتهای استعماری بویژه بریتانیا از وهابیت.

محمدبن عبدالوهاب در سال 1115ه.ق در شهر عیینه ، از توابع نجد عربستان به دنیا آمد و فقه حنبلی را در زادگاه خود آموخت و آنگاه برای ادامه تحصیل رهسپار مدینه منوره شد.

 

 او دردوران تحصیل مطالبی به زبان می آورد که نشان دهنده انحراف فکری او بود به گونه ای که برخی ازاستادان اواز جمله پدرش که از علمای حنبلی بود، شیخ محمد سلیمان کردی شافعی و شیخ محمد حیاة سندی حنفی آثاربی دینی و گمراهی را در وی احساس می کردند و می گفتند که وی گمراه خواهد شد.

پس از مدتی محمدبن عبدالوهاب شهر درعیه را برای اقامت برگزید وبا محمدبن سعود، حاکم درعیه پیمان جدیدی بست که حکومت از آن محمدبن سعود باشد و تبلیغ و حمایت دینی به دست محمدبن عبدالوهاب باشد.

 د ) پیشگویی رسول گرامی (ص) از ظهور وهابیان

درکتب معتبراهل سنت روایاتی ازپیامبرگرامی اسلام (ص) آمده که اشاره به ظهور فرقه وهابیت شده است. همان گونه که بخاری در صحیح خود از عبدالله عمر نقل می کند که روزی پیامبر گرامی(ص) فرمود: خدایا منطقه شام و یمن رابر ما مبارک گردان ! صحابه گفتند: منطقه نجد را چطور؟ حضرت سخن قبل خود را تکرار فرمود و صحابه از نجد پرسیدند، حضرت در مرحله سوم فرمود: در نجد زلزله ها و فتنه ها به وقوع خواهد پیوست وشاخ شیطان از آنجا طلوع خواهد کرد.

عینی از علمای بزرگ اهل سنت وشارح صحیح بخاری می نویسد:مراد از شاخ شیطان، حزب شیطان است.

همچنین بخاری در صحیح خود ازابوسعید         

 خدری از پیامبر گرامی (ص) نقل کرده که فرموده است: افرادی از ناحیه مشرق، قیام   می کنند وقرآن تلاوت می کنند وحال آنکه قرآن از گلوگاه آنان تجاوز نمی کند(در قلب آنان تاثیر نمی گذارد) و از قرآن بهره نمی برند، این گروه از دین خارج می شوند همانگونه که تیر از کمان خارج می شود و دیگر به طرف دین  برنمی گردند مانند تیر که به سوی کمان برنمی گردد. از پیامبر اکرم(ص) پرسیدند که این فرقه چه نشانه ای دارند؟ فرمود: چهره این گروه با سرهای تراشیده مشخص می شود.

ذینی دحلان مفتی مکه مکرمه می نویسد: تنها فرقه وهابیت هستند که به پیروان خود دستور می دهند سر خود را بتراشند واین صفت در هیچ یک از فرقه های خوارج وبدعت گذار قبل از وهابیت دیده نشده است.

ذ ) برخی جنایات وهابیون

1- تخریب زیارتگاه صحابه و قبرزیدبن خطاب برادر خلیفه دوم در اطراف عیینه در همان ابتدای ظهور وهابیت .

2 – کشتار بی رحمانه شیعیان در کربلا و غارت اموال حرم امام حسین (ع) در سال  1216 ه.ق .

3 – قتل عام مردم اهل سنت طائف و حتی نمازگذاران در مسجد وریختن قرآن و کتب حدیث در کوچه ها و پایمال کردن آنها 1217ه.ق .

4 – کشتار عمومی علمای فرق اهل سنت هنگام تسلط بر مکه در سال 1218 ه.ق .

5 – تخریب آثار بزرگان در مکه مکرمه از جمله در (معلی) قبه زادگاه پیامبر گرامی(ص) و همچنین قبه زادگاه علی بن ابیطالب (ع) و حضرت خدیجه و حتی ابوبکر را ویران و با خاک یکسان کردند.(1218 ه.ق)

6 – آتش زدن کتابخانه های بزرگ اسلامی از جمله کتابخانه (المکتبه العربیه) که حاوی کتابهای خطی با خط امیر المومنین علی(ع) ، ابوبکر، عمر، خالد بن ولید،طارق بن زیاد وبرخی صحابه پیامبر گرامی اسلام(ص) وقرآن مجید به خط عبدالله بن مسعود بود.

7 – غارت اموال حرم پیامبر گرامی(ص) پس از تصرف مدینه منوره در سال 1220 یا 1221 ه.ق.

8 – در سال 1343ه.ق قبه ابن عباس ودیگر قبورطائف و قبرهای عبدالمطلب ،ابوطالب و حضرت خدیجه همسر پیامبر(ص) وزادگاه حضرت زهرا (س) در مکه را ویران کردند .

9-  تخریب آثار بزرگان مدینه از جمله تخریب زادگاه امام حسن و امام حسین(ع) ، تخریب قبور شهدای بدر ، تخریب بیت الاحزان حضرت زهرا(س) و مرقد مطهر فاطمه بنت اسد مادر حضرت علی(ع).

 

منابع:

 1 - وهابیت از منظر عقل وشرع - سیدمحمد حسینی قزوینی – 1387

 2 - شناخت سلفی ها (وهابیت) – علی اصغر رضوانی –  1386   


[ چهارشنبه 90/6/30 ] [ 8:38 صبح ] [ محمد اعظمی ] [ نظرات () ]

 مقدمه:

 در سنین مدرسه دانش آموزان برای تامین نیازهای تغذیه ای خود به سه وعده غذای اصلی (صبحانه ، ناهار و شام ) و دو میان وعده (بین صبح تا ظهر و ظهر تا شام) نیاز دارند.بیشتر بیماریهای بزرگسالی (ماننددیابت ، فشارخون ، بیماریهای قلبی و عروقی و...) ریشه در تغذیه دوران کودکی دارند. 

 با تغذیه صحیح در دوران کودکی از بیماری در سنین بزرگسالی پیشگیری کنیم .

 

صبحانه:

یک ضرب المثل معروف ایرانی می گویید(( صبحانه را خودت بخور، ناهار را با دوستان بخور و شامت را به دشمن بده .)) نیاکان ما بی حکمت این ضرب المثل را بکار نبرده اند. منظور آنها از این ضرب المثل تاکید بر اهمیت صرف صبحانه می باشد. آری امروزه می دانیم که صبحانه یک وعده اصلی غذا می باشد ونه یک وعده فرعی. در صورتی که نخوردن صبحانه بصورت یک عادت  در آید باعث کمبود مواد مغذی شده و اثر منفی بر روند یادگیری دانش آموز خواهد داشت . پرخاشگری و نداشتن تمرکز در کلاس درس از دیگیر آسیبهای نخوردن صبحانه است .

نقش والدین :

والدین باید طوری برنامه ریزی کنند که فرزندانشان شبها به موقع بخوابند تا صبح زودتر بیدار شوند و برای خوردن صبحانه آمادگی و وقت لازم را داشته باشند.

اگر اعضای خانواده دور سفره یا سر میز صبحانه بنشینند و با هم صبحانه میل کنند ، کودکان نیز به صرف صبحانه تشویق می شوند. 

میان وعده

چه بخوریم:

برای اینکه سیستم عصبی و عملکرد مغز در طول روز در حد مطلوب باقی بماند لازم است علاوه بر صرف سه وعده اصلی دو میان وعده نیز در نظر گرفته شود.

مواد غذایی که می تواند به عنوان میان وعده نیازهای روزانه دانش آموزان را تامین کند عبارتند از :

نان و پنیر و سبزی ، نان و پنیر و خیار ، ساندویچ پنیر با کاهو وکلم ، نان و پنیر و گوجه ، ساندویچ کتلت و کوکو با گوجه فرنگی ، نان و حلوا شکری ، خرما ، هویج و خشکبار .

عملکرد والدین در این زمینه بسیار مهم است . اگر لقمه های کوچک برای کودکان در نظر گرفته شود و در ظرفهای کوچک و یا کیسه فریزر گذاشته شود، و طرحی جذاب داشته باشد ، کودکان با علا قه بیشتری به صرف آن می پردازند .

چه نخوریم:

- خوراکیهایی مانند چیپس و پفک و سایر تنقلات کم ارزش ، غذاهایی نیست که نیاز کودکان را تا مین کند . مصرف چیپس و پفک به دلیل نمک فراوان ذائقه بچه ها را به سمت غذاهای شور عادت می دهد .

- مصرف روزانع سوسیس و کالباس که حاوی افزودنیهایی مانند نیتریت هستند ، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. 

نقش اولیائ مدرسه:

مسئولان مدرسه و مراقبین بهداشت در مدارس باید توجه کنند که در بوفه مدارس مواد غذایی با ارزش توزیع شود. همکاری آموزگاران و معلمان در آموزش دانش آموزان و نصب تراکتها ی جذاب در تابلوی آموزشگاه بسیار مفید است .  

نکات:

1) دانش آموزی که صبحانه نخورد دچار افت قند خون می شود و توان لازم برای یادگیری را ندارد، قدرت حل مسائل در او کم می شود ، و رشد کودک دچار اخلال می گردد. 

3) استفاده زیاد از مواد غذایی مانند چیپس ، پفک ، نوشابه های گازدار وآب نبات باعث افزایش وزن ، چاقی ، کاهش اشتها ودر نتیجه منجر به کمبودهای تغذیه ای می گردد .

3) آموزش والدین در جهت تامین مواد غذایی با ارزش بالا و فراهم نمودن محیط مناسب جهت رشد ذهنی و جسمی فرزندان

4) ترتیبی اتخاذ شود در بوفه های مدارس مواد غذایی سالم و با ارزش در دسترس دانش آموزان قرار گیرد. 

منابع :

1- محموعه آموزشی غذای کودکان – معاونت بهداشتی آموزش و پرورش

2- مجله پیوند آبان 87

3- مجله پیوند بهمن 83                       

 


[ چهارشنبه 90/6/30 ] [ 8:20 صبح ] [ محمد اعظمی ] [ نظرات () ]

اهمیت صبحانه 

صبحانه نقش بسیار پراهمیتی برای کودکان سنین دبستان دارد. مقدار نیاز انرژی در افراد سنین مختلف ، متفاوت است . کودکان 10 – 7 ساله روزانه نیازمند 70 کیلوکالری به ازای هر کیلو گرم وزن بدن و کودکان 14 – 11 ساله 55 کیلو کالری انرژی احتیاج دارند.

صبح بچه ها بدون آنکه صبحانه ای خورده باشند از خانه خارج می شوند ، بعد از دویدن راه مدرسه وارد مدرسه می شوند. در این هنگام گلیکوژن ذخیره کبد تخلیه شده ، تبدیل به گلوکز گردیده ، وارد خون شده و به مصرف رسیده است . در نتیجه بدن برای کسب انرژی از چربی استفاده می کند . به دنبال سوختن چربی ، مواد ستنی در بدن ایجاد می شود ،که موجب خستگی ، کم آبی و به دنبال آن کاهش فراگیری می شود.

صبحانه باید 4/1 انرژی روزانه کودک را تامین کند. نخوردن صبحانه در حافظه کوتاه مدت کودک تغییری ایجاد نمی کند ولی در حافظه بلند مدت و در حل مسلئل مشکل ایجاد می کند.

بررسیها روی کودکان 11- 9 ساله نشان می دهد کودکی که صبحانه نمی خورد ، گرسنه است و کودک گرسنه حساس ، تحریک پذیر و بد خلق است و از دیگران کناره گیری می کند.

در سمپوزیومی که در سال 1995 در زمینه (صبحانه ، کارایی و سلامت ) برگزار گردید، اعلام شد کودکانی که از خوردن صبحانه امتنا ع می ورزند در انجام تکالیف ریاضی کارایی کمتری دارند و قدرت خلاقیت و ابتکار آنها کاهش می یابد. 

علل نخوردن صبحانه 

در یک بر رسی که بر روی 4000 نفر از کودکان 11 – 9 ساله  انجام شده علل نخوردن صبحانه موارد زیر ذکر گردیده است : 

1) مواد غذایی که بتوان سریعا خورد در دسترس نبوده است .  

2) درصدی از دختران رژیم داشتند و برای رژیم گرفتن صبحانه را حذف کرده اند . 

3) صبحانه فقط شامل شیر بوده و کودکان شیر دوست نداشته اند 

4) کسی برای آنها صبحانه درست نمی کند. 

5) از دور سفره نشستن و صبحانه خوردن خاطره خوبی ندارند. موقع صبحانه ، زمان جنگ و دعواست . 

6) از چیزهای روتینی که برای صبحانه درست می شود، خوشش نمی آید.  

فرهنگ و تغذیه  

امروزه رابطه بین فرهنگ و تغذیه ثابت شده است . در واقع صبحانه غذای اصلی است، نه فرعی . متاسفانه جوانان ما صبحانه را غذای فرعی تلقی می کنند و ناهار یا شام را به عنوان غذای اصلی می شناسند .

در فرهنگ ما نیز صبحانه اهمیت زیادی دارد و توصیه شده است ، برای طولانی تر شدن عمر بهتر است صبحانه را زود خورد. از این رو باید خانواده ها را آموزش داد تا به بچه های خود حتما صبحانه بدهند .

این امر مستلزم رعایت ضوابطی در منزل است : مثلا خانواده لازم است زمان خواب شبانه و خوردن شام را طوری تنظیم کنند که صبح بچه ها به موقع و با کمال میل صبحانه بخورند. بعضی خانواده ها ممکن است به دلیل نداشتن وقت کافی برای خوردن صبحانه پول تو جیبی به بچه ها بدهند .این عمل به هیچ وجه جای صبحانه را نخواهد گرفت .

اگر اعضای خانواده دور سفره صبحانه بنشینند و با هم صبحانه میل کنند کودکان نیز به صرف صبحانه تشویق می شوند. 

منابع :

1- مجموعه مقالات علمی – وزارت آموزش وپرورش 1375

2- مجموعه مقالات علمی – وزارت آموزش وپرورش 1379

3- آموزش بهداشت در مدارس راهنمایی – الهه جهاندیده و الهام فتاحی

 


[ یکشنبه 90/6/27 ] [ 2:39 عصر ] [ محمد اعظمی ] [ نظرات () ]

   سیب - این نعمت ارزشمند الهی- یکی از بهترین و خوشمزه ترین میوه ها به شمارمی رود . سیب دارای ویتامین های C,B,A ومواد معدنی مورد نیاز بدن  می باشد و برای کاهش کلسترول خون نافع است.

پیامبر گرامی اسلام می فرماید: چهار چیز،عمر را می افزاید:که یکی از آنها خوردن سیب در سحرگاهان می باشد.

تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خوره است . سیب نشانه عشق و باروری،دوستی، زیبایی،خوشبختی، تندرستی، دانایی، خوشی، نیرومندی و ... می باشد.

سیب دستگاه تنفس، قلب ، دستگاه گوارش ، اعصاب ، دستگاه گردش خون وکبد را تقویت نموده واز پیری زودرس جلوگیری می کند. خلاصه آنکه سیب میوه ای مقوی وانرژی زا، ضد چاقی،رشد دهنده وضد پیری است. بنابراین اگرمی خواهید بیمار نشوید هر روز یک عدد سیب میل بفرمائید.

سیب را می توان بصورت خام ، پخته ،پوره ، کمپوت، مربا و پای شیرینی های مختلف استفاده نمود .همچنین از آب سیب طبیعی برای درمان اسهال بچه ها استفاده می شود.

منابع:

  • 1- طب الرضا و طب نوین - دکتر محمد دریایی
  • 2- انسان گیاه،سلامتی - منوچهر نجمایی - جلد اول
  • www.tebyan.net

[ شنبه 90/6/26 ] [ 11:8 صبح ] [ محمد اعظمی ] [ نظرات () ]

سلام .این وبلاگ منه .از امروز در خدمت دوستان خواهم بود.

 بدلیل کم تجربگی نیاز به راهنمایی دوستان دارم .

منتظر نظرات شما هستم.


[ پنج شنبه 90/6/24 ] [ 12:30 عصر ] [ محمد اعظمی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 16
بازدید دیروز: 42
کل بازدیدها: 40893